Det 36. Lake Garda meeting begynder i dag og det er med rekordstort deltager antal. – Faaborg Sejlklub har 5 optimistjolle sejlere og en Lasersejler med på Garda søen i Påsken.

Garda Meeting er verdensstørste optimistjolle stævne, og allerede i 2012 blev stævnet noteret som verdens største i Guinness book of rekords, med hele 1055 deltagere. Dette overgås dog langt i år, hvor næsten 1400 sejlere fra 33 lande bruger påsken i optimistjollen på Gardasøen. I år er Danmark den tredje største gruppe, kun overgået af Tyskland og Italien. Andre store deltagerlande er, Sverige, Polen, Finland, Norge, Rusland, Ungarn, Australien, Canada, USA og for første gang Japan og Mexico.

107 Danske sejlere og deres familier har nemlig i år taget turen med SailingGarda.dk til den smukke by Riva Del Garda, hvor SailingGarda.dk de sidste 23 år har ageret arrangører for danske sejlere og hvert år arrangeret den populærere sæsonåbningstur. Turen startes med tre dages træningslejr, som afsluttes med den klassiske Dansker Cup, før onsdagen bruges som hviledag op til stævnet.

- Annonce -
Faaborg Bilpleje - Læs mere her
Fællesbillede af Faaborgs optimist sejlere taget onsdag aften før indmarch. Marius Lindekilde, Frederik Bløcher, Rasmus Fredslund og liggende Sille Bang Pedersen.

– Rasmus Fredslund, Marius Lindekilde, Frederik Bløcher, Noah Bløcher og Sille Bang Pedersen repræsenterer Faaborg Sejlklub i det store optimist stævne, mens Silles storebror Magnus Bang Pedersen deltager i Lake Garda Laser meeting for Laserjoller, hvor hele 270 laserjoller deltager i klasserne 4,7 og Radial. Garda i påsken er en klassiker, det er en fantastisk oplevelse for sejlerne med de mange deltagere, ikke mindst internationale, så her fås et super udgangspunkt for dygtige sejlere, og et godt sammenhold i den kommende sæson fortæller Marianne Bløcher fra Faaborg Sejlklub.

Vejret på søen viser sig igen i år, trods den tidligere påske, fra sin bedste side med høj sol og vindstille morgen og aftentimer og søens klassiske brise med flot vind fra ca. middag til sidst på eftermiddagen. De danske sejlere kommer hjem med masser af timer på vandet klar til den nye sæson.