Tekst: Henrik Poulsen
Foto: Jørn Ungstrup

I november sidste år overtog Thomas Pedersen, de lokaler, der husede den lokale kunstner Peter Sekjærs værksted og udsalg frem til hans død.

Nu er Thomas Pedersen, der også står bag Det Hvide Pakhus, klar til at slå dørene op til sin nye butik – Det Gule Pakhus Nr. 1.

- Annonce -
Faaborg Bilpleje - Læs mere her
De mange lækkerier i butikken er placeret på inventar lavet af genbrugstræ.

Bag den grønne dør ud til Chr. IX’s Vej gemmer sig et rustikt lokale med rå betongulve og bare afskallede murstensvægge. Her vil restaurantejeren invitere inden for til lokale delikatesser, lokalt brugskunst samt gode vine og øl.

– Jeg er vild med de her rå omgivelser. Vi har forsøgt at lave så meget af vores inventar i genbrugstræ, så det passer til lokalet. Reolerne er lavet af gamle gulvbrædder, hylderne er lavet af træ fra havnens gamle bolværk, og der også brugt træ fra tidligere bindingsværkshuse her i området, så der er rigtig meget genbrug og historie, forklarer Thomas Pedersen.

Der kommer også masser af lokalt kunsthåndværk på hylderne.

 

Det bliver ikke en almindelig butik med almindelige åbningstider.
– Nej, Det Gule Pakhus Nr. 1 bliver en skæv butik med skæve åbningstider. Vi vil forsøge at holde åbent, så vores kunder kan holde ind og få en god vin, en lokal øl, en gavekurv eller noget andet med sig, men vi starter stille og roligt op i weekenden, og så “føler” vi os lidt frem, og vil selvfølgelig åbne mere og mere, efterhånden som sommeren og turisterne melder sig, fortæller Thomas Pedersen, der ikke selv bliver at finde bag disken, men fortsat vil koncentrere sig om at passe køkkenet på Det Hvide Pakhus.

 

– Jeg vil selvfølgelig forsøge at sende vores gæster fra restauranten herover, hvis de ønsker at købe den vin med hjem, de har drukket til deres middag, eller ønsker en lokal souvenir med fra Faaborg. Lokalet skal også bruges til vin- og ølsmagninger, ligesom vi får hele vores vinlager i lokalerne, slutter Thomas Pedersen.