Selv om kunstneren Ida Lejre Dyreborg kun er 13 år, så har hun allerede gjort sig så bemærket, at hun torsdag kunne invitere indenfor til sin første fernisering.

Det skete ved et velbesøgt arrangement i U-Huset i Grønnegade, hvor også formand for Kunstforeningen Pakhuset Lars Tribler var mødt op, for at sikre sig et af den unge kunstners værker.

– Vi synes i bestyrelsen, at her er et åbenlyst talent. Det er ikke hver dag, at man møder en 13-årig, der kan det, som Ida kan. Vi er helt enige om, at hun er noget langt ud over det sædvanlige. Hun mestrer allerede mange ting, og fortsætter hun med at udvikle sig, så er det ikke til at sige, hvor det ender. Nu har vi et af hendes værker i samligen, og lad os da håbe, at det er noget, vi kan kigge tilbage på om 10 år, og glæde os over at vi slog til,  og støttede en ung kunstner på vej frem, fortæller Tribler.

Lars Tribler købte dette billede til Kunstforeningen Pakhuset.

Selv om Kunstforeningen Pakhuset har en stor samling af kunst, så er maleriet fra Ida Lejre Dyreborg uden sammenligning det værk med den yngste kunstner bag, der nu er i foreningens besiddelse. Købsprisen vil Lars Tribler ikke ud med. Den bliver i mellem Pakhuset og Ida Lejre Dyreborg.

Ida fortæller selv, at hun bruger rigtigt meget tid på at tegne og male, hvilket hun har gjort det meste af sit liv. Det er hendes helt store interesse ved siden af at være sammen med vennerne. Ida finder ro i at udtrykke sig, og noget finder hun på selv, mens andet er med inspiration fra andres kunst, med henblik på at dygtiggøre sig og forfine sit udtryk.
Dertil eksperimenterer Ida med forskellige udtryk, og hun er meget optaget af ansigter.
Ida ønsker i øvrigt at opmærksomheden rettes mod hendes kunst og ikke så meget mod hende.

Idas familie var naturligvis mødt op til udstillingen i U-Huset.

Udstillingen af Ida Lejre Dyreborg kan ses i U-huset i Faaborg frem til den 27. marts