Den 1. marts slår Café Dahlkilden i Faaborg Golfklub dørene op til en ny sæson med en ny forpagter ved roret.

Manden der fremover skal servicere golfspillere, og alle andre sultne sjæle der besøger det smukke åndehul i Svanninge Bakker, hedder Kim Gjersen.

Han er 36 år, og har stået i et køkken det meste af sit liv.

- Annonce -

– Jeg startede som opvasker, da jeg var 13 år gammel, og har stort set ikke været ude af køkkenet siden, fortæller Kim Gjersen. Han har dog taget turen fra de beskidte tallerkner i opvasken til pladsen ved komfuret, hvor han de seneste år har lavet mad på Brobyværk Kro. Han har også gjort det som både tjener og bartender, så han kan lidt af det hele.

Det er dog tilværelsen som kok, han har brugt mest tid på.
Han har tidligere lavet mad til gæsterne hos Café Wessel, Kværndrup Kro og været tjener på Stella Maris.

Nu er det blevet tid til at udleve drømmen om at blive selvstændig.
Efter at have kigge på mange muligheder i det sydfynske endte valget på Café Dalkilden.

Den nye forpagter Kim Gjersen glæder sig til at komme i gang.

Kim Gjersen har mange idéer til, hvordan Café Dalkilden skal udvikles.

– Jeg starter ud i stort set samme form som stedet lukkede, men der kommer til at ske nye tiltag hen af vejen. Jeg vil gerne tilbyde dagens ret til mine gæster. Der er så mange, der køber pizza og burgere, men hvorfor ikke komme forbi og hente noget “rigtig” mad hos mig i stedet. Min æggekage kommer også på kortet, den er jeg selv vild med, og jeg plejer at få ros for den, fortæller den nye forpagter.

Det bliver traditionel dansk mad, der kommer til at forlade komfuret i Caféen.
Den håber Kim Gjersen, at skulle servere for andre end golfspillere.

– Mit håb er at skabe en masse aktivitet på stedet, så mange andre end golfspillerne opdager, hvor dejligt her er. Jeg kan også klare selskaber på op til 80 personer, samt mad ud af huset, så der bliver flere strenge at spille på, fortæller han.

Kim Gjersen er gift med Nadia, og sammen har de et barn, ligesom Kim har to børn fra et tidligere forhold. De bor i dag i Sandholdt Lyndelse.

Forpagtningen overtages officielt den 1. marts, men da Kim Gjersen først stopper i sit nuværende job på Brobyværk Kro den 28. februar, så må en egentlig reception vente til et stykke inde i marts.