Michael Laudrup køber del af Falsled Kro

Foto: Falsled Kro

Områdets verdenskendte kro i Falsled er tilbage på de hænder, der grundlagde successen.

I en pressemeddelelse fortæller brødrene Grønlykke, at de har samlet en ”12-mandsforening” og købt Falsled Kro.

En af de 12 er, den tidligere landsholdsspiller, Michael Laudrup

Falsled Kro blev en del af Løgismose Meyers, da Grønlykke-familien fusionerede Løgismose med Meyers som en del af et generationsskifte i familien. Brødrene Grønlykke har sammen med en lille gruppe venner af stedet nu købt Falsled Kro af Løgismose Meyers.

– Vi glæder os til fortsætte driften af Falsled Kro med samme respekt for stedets historie og betydning for dansk gastronomi. Det gælder om at bevare balancen mellem tradition og fornyelse, en balance, der har præget kroen siden vores forældre satte kroen på verdenskortet i 1971, siger Jacob Grønlykke.

Lene og Sven Grønlykke skabte med Falsled Kro i 1971 et spisested af international kaliber. Med legendariske køkkenchefer som Michel Michaud og Jean-Louis Lieffroy bag gryderne har restauranten medvirket til at løfte det gastronomiske niveau i Danmark gennem årtier. De seneste år har køkkenchef Per Hallundbæk sikret, at Falsled Kro fortsat er en omvej værd. Per overlod i starten af november i år køkkenet til Kasper Hasse som vil fortsætte de stolte traditioner på Kroen. Falsled Kro er netop blevet kåret til ”Danmarks Bedste Spis & Bo” af Dansk Spiseguide.

Den nye ejerkreds består af Michael Pram Rasmussen, der også bliver formand for kroens bestyrelse, brødrene Grønlykke samt en mindre gruppe venner af stedet.

Overtagelsen finder sted den 1. januar 2018 og den daglige ledelse vil fortsat blive varetaget af adm. dir. Randi Schmidt i samarbejde med køkkenchef Kasper Hasse.