Nedrivningen buldrer derudaf – slagteriet forsvinder bid for bid

Den seneste tid har et nedbrydningsfirma arbejdet i og omkring de bygninger, der tidligere husede Faaborgs største arbejdsplads, Danish Crown og Tulip – Slagteriet i daglig tale.

Vores fotograf Jørn Ungstrup blev fredag inviteret ind i den tidligere administrationsbygning, og fik disse billeder.

Planen er, at slagterigrunden skal udvikle sig til et helt nyt byområde, som med særligt fokus på turisme, fritidsliv, lokale fødevarer og Faaborgs enestående natur og købsstadshistorie skal gøre byen mere interessant for både turister og mulige tilflyttere.

- Annonce -

Slagterigrunden skal bestå af både nybyggeri samt tre af de tidligere slagteribygninger, der renoveres og omdannes – Tulip-bygningen, det tidligere frølager og den gamle direktørbolig. På den måde skal fortiden kobles med fremtiden, ligesom det også foreslås at grunden kobles med havnen og centrum ved at forlænge havnekanalen, lyder det i visionen fra styregruppen der arbejder med slagteriprojektet.