Faaborg-piger vinder 5000 kroner i fotokonkurrence

Vinderfotoet som Lya og Ditte står bag.

I løbet af efteråret har de ældste elever i godt 100 klasser dystet i Kræftens Bekæmpelses fotokonkurrence ”Cool Uden Røg”.

Fredag Lya & Ditte fra 8.b på Øhavsskolen kåret som vindere i Region Syddanmark, og løb med et gavekort på 5.000 kroner til en oplevelse for klassen.

Lya og Ditte med det synlige bevis på sejren. Foto: Henrik Husted

Det er cool at vælge sin egen vej

- Annonce -

Vinderfotoet viser en pige, der vælger sin egen vej.

Hun går til venstre og gør, hvad hun selv mener er rigtig, i stedet for at gå til højre som alle de andre. Ifølge eleverne er billedet cool, fordi det er cool selv at vælge, hvilken vej man går!

Modet til at sige fra og være sig selv er et tema, der går igen på flere af de billeder, som eleverne har uploadet på konkurrencesitet.

– Vi havde forventet, at eleverne ville fotografere mennesker, der er cool på grund af fx smart tøj, attitude eller særlig kunnen. Men vi blev overraskede. Billederne viser, at det ifølge de unge er ligeså cool at være en god ven, som det er at være smart eller dygtig’, siger Bruno Langdahl fra Kræftens Bekæmpelse.

 

Forebyg før det er for sent

Med fotokonkurrencen vil Kræftens Bekæmpelse give skolerne lyst til at arbejde med rygeforebyggelse. For der er stadig alt for mange unge, der bruger deres lommepenge på cigaretter.

– Hver dag begynder 40 unge at ryge. Og 1 ud af 10 unge rygere røg første gang, inden de fyldte 13 år. Det bliver vi nødt til at gøre noget ved. Skolerne spiller en stor rolle i forebyggelse af rygestart og kan ruste eleverne til at sige nej til cigaretter, fortæller Bruno Langdahl.