Poul Martin vil lære dig at spise færøsk fisk

Poul Martin Petersen og Nordfra holder til på havnen i Faaborg

Poul Martin Petersen kommer fra Færøerne, men har boet i Svanninge de seneste 14 år.

Nu har han startet virksomheden “Nordfra”, hvor ambitionen er at bringe fisk fra Færøerne hjem til dig, mig og resten af Danmark. Indtil videre holder “Nordfra” til i beskedne rammer  på havnen, men håbet er, at pilotprojektet kan ekspandere, fortæller Poul Martin Petersen.

Ideen til virksomheden fik han, da han fandt ud af, at der var noget fra Færøerne, han savnede i Faaborg. Frisk færøsk fisk.

– Det kan lyde mærkeligt, at jeg kan savne fisk, når der er så meget vand med fisk omkring os her, men danske og færøske fisk, er altså ikke det samme. På Færøerne fanger man fisk med liner i 5-7 grader varmt vand på 80-150 meters dybde, og det giver altså en helt anden, og synes jeg bedre fisk, fortæller Poul Martin.

Poul Martin har investeret i en kølebil, og vil sammen med Jan Valbak levere friske fisk i hele Danmark, på samme måde som Hjem-IS leverer is og andre madvarer.

Fiskene skal bestilles på nettet, og leveres så efter få dage fileteret, paneret eller udskåret lige klar til at smide på panden. Indtil videre rummer sortimentet blandt andet torsk, kuller, laks, rødspætte og jomfruhummere.

– De sidste syv år har jeg importeret fisk til venner og bekendte, men nu går jeg all-in på konceptet, der allerede er velkendt på Færøerne, hvor der hver dag leveres masser af fisk til glade kunder, siger han.

Håbet er også at levere til restauranter og kantiner rundt om i landet.
– Er der en butik, der vil åbne en afdeling med mine fisk, så vil jeg også meget gerne hjælpe med at komme i gang, bare ring, lyder opfordringen.

Du kan læse mere om Nordfra her: Nordfra.com