Dagplejere med nye el-cykler

Der var store smil på læberne hos både store og små, da de to kommunale dagplejere Mette Holm og Karina Andersen onsdag formiddag trillede ind foran Det Rigtige Faaborg i Havnegade.

Årsagen til det gode humør var to splinternye el-cykler, der sikrer at de to dagplejere, fremover kan komme ud i naturen med “deres” børn.

– Planen er, at vi hver tirsdag vil køre en tur i skoven eller til stranden. Cyklerne har batteri til 50 km, så vi når nemt til både Dyreborg og Pipstorn og hjem igen, fortæller Karina Andersen, der glæder sig til at komme mere ud i det fri.

- Annonce -
Faaborg Bilpleje - Læs mere her

Mette Holm og Karina Andersen har selv skaffet de ca. 40.000 kr. som de to cykler koster tilsammen, kommunen havde nemlig ikke råd.

– Vi gik i gang med at søge fonde og lignende, men løb panden mod en mur, fortæller Mette Holm. Men så gik vi i gang med at kontakte lokale erhvervsdrivende og heldigvis fandt vi nogle der var med på idéen, smiler Mette Holm.

Cyklerne er sponsoreret af: Rasmussen & Co, Shell Faaborg og Billums.

– Vi valgte at bakke op om projektet, fordi vi synes, at cyklerne kan gøre så meget godt for børnene og så tæller det også lidt, at vores egen søn får gavn af det, fortæller Kathrine Gregersen fra Rasmussen & Co, hvis søn har dagplejeplads hos Mette Holm.

Vivi Rasmussen fra Shell Faaborg var heller ikke sen til at lade sig overtale som medsponsor på cyklerne. – Jeg blev præsenteret for et godt initiativ, af nogle som tænkte anderledes, da kommunen ikke havde råd, det kan jeg godt lide og så bliver jeg selv farmor om lidt, så jeg er nok lidt blød om hjertet på det punkt, siger Vivi Rasmussen.

Ole Billum er helt på linje med de to andre sponsorer. – Jeg blev præsenteret for et gennemarbejdet projekt, af to dagplejere, der virkelig brændte for at gøre noget ekstra, for de børn de passer. De havde selv forsøgt en masse før de kom til mig, og jeg synes godt om idéen. Det er jo også en fin reklamesøjle for mig at have kørende, fortæller Ole Billum.

Cyklerne kan transportere i alt fem børn, har seks gear samt et gå-gear, og er naturligvis leveret med cykelhjelme til både børn og voksne.

Foto: Jørn Ungstrup