Faaborg på vej til 25 millioner tv-skærme i USA

Et amerikansk tv-hold fra programmet “House Hunters International” har de seneste dage været på optagelse i Faaborg og omegn.

Boligprogrammet har cirka 25 millioner seere til hver udsendelse, så Faaborg er altså på vej til RIGTIG mange amerikanske tv-skærme.

Programmet har fulgt familien Courtois fra Austin, Texas, der består af Philip, kæresten Amity og sønnen Cosmo.

- Annonce -
Faaborg Bilpleje - Læs mere her

Phillip er født i Danmark, har dansk statsborgerskab, og fandt for 15 år siden kærligheden “over there”.

Phillip arbejder med robotteknologi, og har derfor ofte arbejde på Fyn, idet de fynske firmaer er de førende i verden på området. Nu er familien på udkig efter en bolig på Fyn, og har altså forelsket sig i Faaborg-området.

Philip har også et brændende ønske, om at hans egen søn skal opleve det Danmark, der er så markant anderledes end hjembyen Austin, hvor Cosmo for eksempel ikke kan gå alene på gaden.

Det er Home-mægleren Claus Lopdrup, der har vist familien og det fem mand store tv-hold rundt i området de seneste dage.

De har set i alt tre ejendomme i forbindelse med udsendelsen: Reventlowsvej 9 i Korinth, Nygade 1 og Assensvej 43d i Faaborg.

– Det har været en helt vild oplevelse, fortæller Claus Lopdrup. Både familie og folkene fra tv-selskabet faldt pladask for Faaborg og omegn. Havneområdet, naturen, bylivet og at det hele er så nært, det har de været fascineret af. Produceren på udsendelsen fortalte mig at både de lokale og området, har en dragende egenskab, hun ikke har oplevet andre steder, fortæller Claus Lopdrup.

Ud over billeder fra de tre huse, så finder en stor del af området omkring Faaborg også vej til programmet. TV-holdet har nemlig lavet timevis af optagelser fra landet og luften omkring Svanninge Bakker, Korinth, Ø-havet og Faaborgs midtby.

Formanden for Turistforeningen for Midt- og Sydfyn, Charlotte Stiller er også meget glad for at tv-stationen har fundet vej til Faaborgegnen.

– Det understøtter jo præcis den udvikling vi kæmper for. Nu kommer Faaborg ikke bare på Danmarkskortet, men verdenskortet. Vi skal selvfølgelig ikke forvente, at vi bliver bestormet af turister efter udsendelsen, men at vi nu får chancen for at vise Faaborg frem for 25 millioner amerikanere, det er uvurderligt, siger Charlotte Stiller.

Om det lykkedes ham at sælge et hus til familien fra Texas, det må vi vente med at se til efteråret, hvor programmet rammer de amerikanske stuer.