Månedens Ildsjæl

Foto: Jørn Ungstrup

Korinths kreative arbejdshest

Af Henrik Poulsen, Foto: Jørn Ungstrup

Rikke Andersen fra Korinth lider af samme “skavank” som mange af de personer der i fremtiden kommer til at tage plads i vores føljeton om områdets ildsjæle – hun kan ikke sige ordet “NEJ”.
Derfor havner hun gang på gang midt i arrangementer i lokalsamfundet der kræver frivillige hænder.
Den 47-årige private dagplejemor er gruppeleder hos KFUM-spejderne og så er hun en del af aktivitetsrådet i Korinth, der står bag mange af de arrangementer der samler området: Brunch, halloween(u)hygge, juletræsfest, markedsdag og meget mere.

Foto: Jørn Ungstrup

Rikke Andersen har tidligere modtaget lokal anerkendelse for sit engagement, hun blev nemlig kåret som årets korinther i 2015
– Jeg synes det er så vigtigt at holde sammen på byen, tidligere var skolen jo et naturligt samlingspunkt, men efter den lukkede, så er vi nødt til selv at sørge for at der sker noget herude, fortæller hun.

Det er der heldigvis også meget der tyder på at korintherne synes, for der var mere end 200 de mødte op til den første fælles-bruch i hallen.
Rikke Andersen er også den vedholdende type. – I år har jeg har 30 års jubilæum som KFUM-spejder, sølvbryllup med min mand Dan og næste år har været dagplejer i 20 år, så jeg render ikke af pladsen, griner Rikke Andersen.
På spørgsmålet om hvorfor så meget af fritiden bruges på andre, falder svaret prompte.
– Jeg kan ikke lade være, jeg elsker at arrangere. Når vi har familiefest, så er det også mig der skriver sangen og skal der være arrangement i dagplejen, så tager jeg gerne bolden, det er helt naturligt for mig, siger Rikke Andersen.
– Det sidste nye jeg er begyndt på er det her, siger hun, mens telefonen findes frem.
På skærmen afløser det ene imponerende billede af store kager det andet. – Jeg har fundet ud af at jeg slapper af med at bage og lege med fondant, så nu laver jeg kager til venner og familie når der er barnedåb, bryllup og konfirmationer.

Den næste store begivenhed som hun og aktivitetsrådet har klar, er den store markedsdag den 20. maj. – Vi holder et stort kræmmermarked og får besøg af Bøjden Fergusonklub, Midtfyns Modelbådeklub og mange andre.
Skriv bare at alle er velkomne, det er fra 10 til 16, slutter Rikke Andersen.