Egnens Hule – nyt tilbud til iværksættere og idémagere

Du kender måske tv-programmet Løvens Hule.

Her kan håbefulde iværksættere præsentere deres virksomhedsidé for en række kendte danske erhvervsfolk med håb om de vil støtte denne.

Nu får Faaborg-området sin egen lokale udgave af konceptet – “Egnens Hule”.

Som led i arbejdet for at styrke iværksætteri og erhverv har Vores Faaborg & Egn nemlig stiftet mentorkredsen Egnens Hule. Håbet er at støtte og videreudvikle både by og egn, blandt andet i samarbejde med kommunale tiltag, men først og fremmest bygget på privat initiativ og ansvarstagen, fortæller foreningen i en pressemeddelelse.

– Jeg er enormt stolt over, at det er lykkedes at samle en håndfuld så stærke og erfarne er- hvervskræfter, som vi nu kan præsentere som de første mentorer i den frivillige mentorkreds Egnens Hule. Det er ikke bare folk, der regner med sådan lidt proforma at sidde tilbagelænet på sidelinien, når nye iværksætterier og udvikling af eksisterende erhverv skal i gang – det er folk, der er indstillet på at yde et stort og dedikeret stykke arbejde. Så ja, jeg er virkelig stolt, siger Charlotte Stiller, administrerende direktør på Hotel Faaborg Fjord og bestyrelsesformand i Vores Faaborg & Egn.

Kredsen består i sin opstart af 6 lokale erhvervsdrivende, iværksættere og ledere:

Jan Klink Andersen, Claus Eskildsen, Ole Bock, Mads Holdgaard, Stine Mjaaland og Ole Billum.

Tilsammen repræsenterer de en bred og varieret kundskab om opstart, konceptudvikling, økonomi, vækst og markedsføring. Viden og erfaring, de håber, vil blive modtaget og brugt, når nyt skal skabes eller eksisterende skal videreudvikles.

– Jeg har drevet virksomhed i mange år, både her og i udlandet, og jeg mener virkelig, det er vigtigt at vi gamle rotter deler gavmildt ud af erfaringer, viden og energi. Det er ikke kun kommunens ansvar at skabe de bedst mulige vilkår for iværksætteri og erhverv, og jeg er meget stærk i min tro på, at et privat initiativ som dette både vil kunne sende stærke signaler om vilje, liv, saft og kraft i vores område – såvel som reelt løfte en stor opgave, siger Claus Eskildsen, administrerende direktør i Kami A/S, og nyslået mentor i Egnens Hule.

Egnens Hule lægger ikke fra kaj med et væld af definerede målsætninger for eksempelvis antal af gennemførte projekter i det første leveår, men går helt bevidst i luften med meget åbne arme og sind.

– Vi har brugt nogle måneder på at diskutere formen, og har været så godt rundt i alle tænkelige scenarier, at vi føler os klar til at slå dørene op og råbe et rungende ‘velkommen indenfor til en snak’ til alle, der føler, vi kan yde meningsfuld støtte til nyt iværksætteri eller vækst i eksisterende virksomhed. At vi så undervejs kommer til at regulere vores mål og metoder er jo helt naturligt for et projekt som dette, der netop fødes af viljen til at gøre noget uden på forhånd at opstille alt for mange benspænd og lovværk om, hvad vi vil og ikke vil være med til. Nu håber vi bare, at en sand underskov af spændende og livsduelige projekter dukker op, og at vi kan betyde knald i stedet for fald for så mange som muligt, siger Stine Mjaaland, instruktør og producer i Mjaalands, og kreativ konsulent og mentor i Vores Faaborg & Egn.

 

Læs mere om Egnens Hule og læs hvordan du kontakter folkene bag for at præsentere din idé her: Sådan kommer du i gang.