Ny forpagter klar på Klinten

Med mere end 400 kogebøger på hylderne bliver ingen problemer med at finde inspiration til det nye menukort.

Fredag den 22. september slår Restaurant Klinten atter dørene op med en ny forpagter ved roret.

Manden der skal forsøge at bevise, at han kan skabe succes i restauranten ved strandkanten, er Claus Schmidt.

Han kommer til Faaborg med en fortid på blandt andet Hejse Kro, Hotel Juelsminde Strand,  ligesom han har været køkkenchef på Hvedholm Slot i en fem-seks år.

Selv om en stribe af forpagtere har prøvet lykken på stedet uden held, er Claus Schmidt overbevist om, at han sammen med sit team kan gøre stedet til en succes.
– Vi har selvfølgelig kigget på det der er i markedet i forvejen, og vi vil lave noget andet.
Klinten bliver et steakhouse/brasserie til en fornuftig pris, uden af der går Jensens Bøfhus i den, siger Claus Schmidt, der selv bliver køkkenchef i det nye projekt.

Ud over faaborgensere og gæster fra Danland, så vil han satse på at trække selskaber til lokalerne, med det han kalder Danmarks bedste udsigt.

Det er interessen for mad, der driver den nye forpagter.
– Jeg har omkring 400 kogebøger, og tænker mad hele tiden.
Det må gerne være anderledes, mit køkken er en legestue, og der skal være plads til skæve indfaldsvinkler. Det kommer vores gæster blandt andet til at mærke i vores 5-retters menu med titlen “Klinten Oplevelser”. Den glæder jeg mig til at servere, smiler Claus Schmidt.

Han bliver ikke ene mand om at drive Klinten.
Med sig har han nemlig Charlotte og Per Elkjær, der til sammen har mere end 70 års erfaring fra branchen. Det bliver dem gæsterne møder i restauranten, ligesom Per Elkjær tager sig af arrangementer og markedsføring for stedet. – Vi vil gerne give folk oplevelser, og har inden længe et program klar med foredrag, levende musik og meget andet, lover Per Elkjær.

Per Elkjær får ansvaret for at tage sig af gæsterne og planlægge spændende arrangementer på Klinten.

– Der går heller ikke længe, inden vi inviterer indenfor til “Brunch med bobler” og “Højreb – spis hvad du kan”, tilføjer køkkenchefen.

Det er meningen, at Klinten skal have åbent hele året.
Til at starte med er der lukket mandag og tirsdag, mens der resten af ugen er åbent fra kl. 11.30.

De nye ansigter på Restaurant Klinten inviterer hele byen til åbent hus den 1. oktober.
Her byder de på gratis kaffe- og kagebord, ligesom de viser eksempler på bordopsætninger til forskellige fester og arrangementer.

Der bliver snart liv i lokalerne på Klinten igen.